MOJ FINANČNI ORGANIZATOR

Pozdravljeni dragi organizatorji.

Upam da ste preživeli prelepe praznike v družbi vaših najbližjih. Pri meni je bilo kar pestro z nič kaj preveč oddiha😊. Ampak vse z željo, da sem vam lahko še pred novim letom predstavila Moj finančni organizator, ki bo vaš prvi korak v 2021 za bolj organizirano življenje in manj nakopičen dom😊.

Pa pojdimo od začetka.

Ideja se je rodila pred približno mesecem dni, ko sem iskala nasvete za organizacijo doma. Pri pogovoru z različnimi posamezniki sem ugotovila, da se pri večini pojavi problem, ker imajo preveč stvari in ne vedo kam z njimi. Ko sem vprašala po razlogih za nakup je bilo enostavno: »Ker mi je všeč« in pa »Zakaj pa ne?«. Čez nekaj minut pa je sledil pogovor kako ni denarja in kam ves denar gre. Priznam, da sem se tudi sama velikokrat ujela v taki situaciji. Vse dokler si nisem oblikovala finančnega plana, kateremu sledim in se tako ne zapletem v nakup nepotrebnih stvari.

Že zadnji dve leti uporabljam finančni plan, ki pa sem ga zdaj z veseljem zamenjala za Moj finančni organizator. Kakšna je razlika? Prej sem uporabljala plan, kamor sem si zapisovala vsak strošek posebej. Kar veliko dela, ki pa mi na koncu ni prinesel pregleda nad stroški, za katere zapravim največ denarja. Vsak mesec sem se tako spraševala kam je šel denar. Prav s tem razlogom sem v Moj finančni organizator vključila ključno razliko – mesečne cilje. Za mesečne cilje je potrebno določiti 3 kategorije za katere zapravimo največ in bi bilo potrebno bolj podrobno spremljanje stroškov.

Na prvi strani spletne strani www.organizatorka.si sem skupaj v paketu z Excel datoteko dodala tudi navodila v PDF obliki. Vedno pa si lahko datoteko prilagodite sebi, svojim potrebam in načinu življenja. Formule so vnesene v svetlo sive celice, zato ni zaželjeno spreminjanje le-teh saj se vam bo porušil celoten dokument (če se vam to zgodi ~ info@organizatorka.si).  

Že od začetka je bila želja za www.organizatorka.si , da ponudim ideje in rešitve za organizacijo doma. Z Mojim finančnim organizatorjem vam želim pokazati in pomagati, da se organizacija začne še preden imamo sploh kupljene stvari, ki naš prostor naredijo neorganiziran. Daleč najboljši občutek pa je definitivno, ko vse skrbi in finančne računice lahko pretvorimo v zunanji dokument – naša glava pa ima tako prostor za lepše stvari, ki nas ne bremenijo.

Hvala za obisk na moji spletni strani. Si pišemo, rišemo in beremo 😊.

Tjaša