Tedenski idejnik

KUHINJSKI PREDAL ZA JEDILNI PRIBOR

Pozdravljeni dragi organizatorji

Vam je že uspelo organizirati omaro v kuhinji, ki jo uporabljate za shrambo? Vsak teden en del kuhinje in kmalu boste imeli vse pod kontrolo. Danes se bomo lotili predala za pribor. V novejših kuhinjah se pri nakupu v večini primerov že dobi organizator za pribor, za manjše predale pa se lahko tudi dokupi. V našem primeri smo naredili razliko s tem, da smo organizator obrnili okrog. Stanje pred organizacijo:

Včasih je pomembna samo majhna sprememba že obstoječega načina. S tem dodamo novo energijo in pa še bolj zanimivo je uporabljati predmete, za katere smo mislili da so izgubljeni. Pomembno je tudi, da predal večkrat na mesec sčistimo. Če imate organizator ga lahko odstranite in pomijete, v nasprotnem primeru pa je potrebno predal izprazniti in sčistiti. Zakaj je pomembno, da se lotimo organizacije predalov v kuhinji?

– Ker lahko odkrijemo stvari, ki jih že dolgo časa nismo uporabljali

– Ker se pri nakupu novih stvari zgodi, da samo nalagamo enega na drugega brez logičnega načina in se vse »zabaše«

– Ker je potrebno redno čiščenje, pri tem pa lahko na hitro tudi organiziramo predal

– Da je delo v kuhinji bolj zanimivo (»kot bi kuhal v novi kuhinji«).

Pazite, da se kuhinje ne lotite v prevelikem obsegu. Korak za korakom in vmesni »počitki«, saj se boste le tako hitro naučili, kje imate na novo pospravljene stvari. In pa stanje po organizaciji kuhinjskega predala za jedilni pribor:

Kot lahko opazite je predal za pribor ostal dokaj enak, le da smo obrnili organizatorja. Lepo pospravljen pribor pa da občutek organiziranosti in lažjo in boljšo preglednost.

Sponke za zapiranje embalaž pa smo pospravili v nov prostor (košaro obešeno nad pultom).

Vse skupaj nam je vzelo dobrih 10 minut. V aktivnost pa lahko vključimo tudi celotno družino. S kakšno aktivnostjo pa vam predstavim tekom tedna. 

Bravo, smo že korak bližje organizaciji celotne kuhinje. Naslednji teden je na vrsti hladilnik. 

Imejte lep teden in se beremo 😊.

Tjaša