Včasih je pomembna samo majhna sprememba že obstoječega načina. S tem dodamo novo energijo in pa še bolj zanimivo je uporabljati predmete, za katere smo mislili da so izgubljeni. Pomembno je tudi, da predal večkrat na mesec sčistimo. Če imate organizator ga lahko odstranite in pomijete, v nasprotnem primeru pa je potrebno predal izprazniti in sčistiti. Zakaj je pomembno, da se lotimo organizacije predalov v kuhinji?
– Ker lahko odkrijemo stvari, ki jih že dolgo časa nismo uporabljali
– Ker se pri nakupu novih stvari zgodi, da samo nalagamo enega na drugega brez logičnega načina in se vse »zabaše«
– Ker je potrebno redno čiščenje, pri tem pa lahko na hitro tudi organiziramo predal
– Da je delo v kuhinji bolj zanimivo (»kot bi kuhal v novi kuhinji«).
Pazite, da se kuhinje ne lotite v prevelikem obsegu. Korak za korakom in vmesni »počitki«, saj se boste le tako hitro naučili, kje imate na novo pospravljene stvari. In pa stanje po organizaciji kuhinjskega predala za jedilni pribor: