Projekti organizacije doma

#7 SOBA ZA DOJENČKA

Pozdravljeni dragi organizatorji

Pred nekaj dnevi sem organizirala sobo, ki mi je bila izziv in hkrati tudi neizmerno veselje. Organizirala sem namreč polovico sobice 6 mesečnemu fantku Žanu. Da pa mi med delom ni bilo dolgčas mi je mali fantek veselo prepeval v svoji posteljici 😊. Res lepa izkušnja in komaj čakam na spomladansko čiščenje, ko sva se z mamico dogovorili, da pridem in organiziram tudi drugi del sobe. Za organizacijo sem porabila malo več kot 1 uro.

Zgornji predal
Spodnji predal

Čeprav so oblačila za dojenčke tako lepa in srčkana, pa so prav zaradi njihove velikosti ene izmed najtežjih oblačil za zlaganje. Če je le možnost je zelo priporočljivo, da se majice in puloverje obesi, bodije pa se najlažje zloži po spodnjem načinu:

Najprej naredimo pregib na spodnjiem delu
Nadaljujemo z desnim in levim pregibom rokavov
Oba rokava prekrižamo nad zložen spodnji del
S tem poskrbimo, da dobimo trdno osnovo in nam bodi ne bo razpadel

Na tak način sem zložila približno 40 bodijev. Po barvni lestvici sem ji zložila v predal. Zaradi oblike so se lepo držali skupaj in posledično ni bilo potrebno v predal umestiti škatle. Zadeva je bila drugačna pri hlačah, pri katerih pa sem uporabila škatle. Hlače sem pri zlaganju prilagodila velikosti škatle (na približno 3 dele). 

Kot zanimivost vam lahko povem, da sama pri zlaganju vedno predalnike/škatle obrnem v položaj zlaganja. Tako poskrbim, da se mi oblačila med zlaganjem ne prevračajo.

Tak način sem uporabila tudi pri zlaganju hlač. Tako kot bodije sem tudi hlače zložila po barvni lestvici. 

Žanova starša pa uspešno vodita tudi spletno trgovino z otroškimi izdelki www.bambee.si zato sem izkoristila priložnost za prikaz zlaganja slinčkov, ki jih je možno kupiti tudi v njuni spletni trgovini. 

Slinčke z blaga lahko zvijemo in postavimo enega zraven drugega. Pri tem potrebujemo okroglo košarico. Primer sem pokazala v Abiny košarici in je izpadlo super. Pa našla sem še en nov način za uporabo Abiny košaric.

Drug način je tudi zelo enostaven in je primeren tako za slinčke z blaga kot tudi za bolj trde slinčke. V spletni trgovini je namreč možno kupiti tudi nepremočljive slinčke, ki se po jedi obrišejo z mokro krpo. So mehki in prijazni za uporabo. Najlažje pa se zložijo in pospravijo na spodnji način:

Prvi del sobice smo uredili. V drugem delu pa bosta sledila še velika omara z obešalniki in predali. Zaenkrat je imel Žan v omari pospravljeno bundo, tople puloverje in čevlje/copate, zato sva se z mamico dogovorili za spomladanski termin ko se bo začela selitev spomladansko/poletnih oblačil. Spodaj pa še rezultat po organizaciji:

Zgornji predal
Spodnji predal

Čeprav zlaganje majhnih oblačil vzame veliko časa pa je končni rezultat zelo lep in sem izredno zadovoljna kakšno razliko sem ustvarila v samo eni uri.

Družinici se zahvaljujem za zaupanje pri organizaciji prostora in se že veselim drugega dela organizacije Žanove sobe.

Vam pa želim lep sončen teden in si pišemo, rišemo in beremo 😊.

Tjaša