Projekti organizacije doma

#6 SHRAMBA

Pozdravljeni dragi organizatorji.

Pred dnevi sem na Instagramu in Facebooku spraševala ali imate v svojem stanovanju prostor, ki vam povzroča nelagodje, slabo voljo in se ga na široko izogibate. V zasebno sporočilo sem dobila kar nekaj odgovorov. V veliki večini se ponavljajo: klet oz. kletni prostori, pralnica, predsoba, stopnišče in pa tudi shramba.

Danes vam bom predstavila ureditev shrambe, ki mi je vzela dobri 2 uri. Pa začnimo 😊:

Vedno pri organizaciji kateregakoli prostora v prvem koraku izpraznim prostor. Ampak v tem primeru je bila situacija tudi zame drugačna. Po pregledu prostora sem namreč ocenila, da ga lahko organiziram v enem dnevu. Ker je prostor del stanovanja, po stanovanju pa je tekal majhen fantek si nisem smela privoščiti da vse zmečem po stanovanju, potem pa počasi urejam (varnostni razlogi!). Potrebno se je bilo prostora lotiti bolj sistematično. Najprej pa slika pred organizacijo:

 

V prostoru so bile vse stvari uporabne. Potreben je bil le kanček organizacije, da smo odprli prostor za nove stvari. V prvem koraku sem vse velike kose premaknila na vhod v prostor. S tem sem lahko najprej uredila notranjost, potem pa počasi prehajala do zunanjosti prostora. 

V prostoru je bilo shranjenih veliko kovčkov za potovanje. Moj prvi cilj je bil, da jih pospravim na vidno mesto ampak s tem ne zaprem prostora. Desno omarico sem tako za 30cm premaknila bližje vratom in dva kovčka postavila enega na drugega.

En kovček sem pospravila v omaro, drugega pa sem pustila na prvotnem mestu – pri policah.

S tem sem pridobila ogromno prostora. Na policah sem na levo stran pospravila stvari za peko in kuhanje (na koncu je ostal še prostor za nove stvari). Na srednji polici je pijača. V kartonasto škatlo pa sem zložila vse plastične posode in s tem pridobila ogromno prostora, kot pa če bi jih naložila eno na drugo. Ožja polica je bila popolna za pladnje in pogrinjke. Spodaj pa so blazine za na plažo in pa božična smreka. Na desni strani so na prvi polici prazne steklenice in plastične posode. Ko se polica napolni, jih je potrebno odnesti v za to namenjen smetnjak in s tem spet lahko pridobimo prazen prostor. Spodaj so kuhinjski aparati. Na spodnji dve polici pa sem vključila dekoracije.

Ker je prostor res majhen je bilo težko poslikati spremembo. Najbolj viden je prostor, ki je nastal po sredini in pa po policah. Kot zanimivost – odstranila nisem niti enega izdelka iz prostora, kar pomeni, da so stvari morale le najti svoj prostor. Stanje po organizaciji pa spodaj:

Pri urejanju takega prostora je pomembno, da stvari urejamo kot pri igranju igre Tetris 😊. Najbolj pomemben pripomoček pa je uporaba metra. Gor, dol, levo in desno in vse stvari najdejo svoj prostor 

Zahvaljujem se za zaupanje pri organizaciji prostora in se že veselim novih projektov.

Si pišemo, rišemo in beremo 😊.

Tjaša