Projekti organizacije doma

#5 – KOPALNICA

Pozdravljeni dragi organizatorji.

Po dolgem času se je spet nekaj usvarjalo. Na vrsti je bila kopalnica, ki je lahko najlažji ali pa najtežji prostor za organizacijo. Zdi se mi, da se lahko že samo z malo čiščenja in z odstranitvijo praznih embalaž prostor vidno in hitro uredi. Še ščepec organizacije in zadeva funkcionira. Sama kopalnica mi je vzela 1,5 ure.

Prilagam sliko začetnega stanja:

Zgornji predal - PREJ
Spodnji predal - PREJ
Leva stenska omarica - PREJ
Desna stenska omarica - PREJ

Organizacijo kopalnice je vedno potrebno začeti s popolno izpraznitvijo vseh omaric. Vse je potrebno prebrisati z mokro krpo in pustiti nekaj minut da se vse lepo presuši. Medtem lahko začnemo z naslednjim pomembnim korakom – metanjem praznih embalaž in izdelkov v smeti (bodite pozorni pri razvrščanju – vse ne gre v isti koš za smeti).

V nadaljevanju sem izdelke razvrstila na:

– Izdelki za lase

– Kozmetični izdelki za vsakdanjo uporabo

– Potovalni kotiček in zdravila ter kreme

– Brisače

– Shranjevalni prostor in izdelki, ki so kupljeni na zalogo

– Potovalne torbice

Prav tako sem uredila predal z izdelki za oblikovanje las. Spodaj lahko vidite stanje prej – potem:

Predal - PREJ
Predal - POTEM

Pri urejanju kopalnice je pomembno sodelovanje z uporabnikom. Je intimen prostor, kjer si vsak želi imeti stvari urejene tako, da mu bodo pri roki in ne bo iskanja in zmede. Če tega ne upoštevamo se lahko zgodi, da pride do iskanja in brskanja po stvareh ter posledično spet do neorganizirane kopalnice. 

Vse kategorije, ki sem jih ustvarila pri razvšrčanju sem začela vključevati nazaj v omarice in predale. 

Zgornji predal - POTEM

V zgornji predal sem vključila košarico v kateri so potovalni šamponi ter kreme in zdravila. Poleg so izdelki za lase (elastike in scrunchie elastike). Poleg sem pospravila v plastično košarico vzorce krem in parfumov, ki so za takojšnjo uporabo (cilj je, da jih postavimo v ospredje, da se izdelke čimprej porabi). Sledijo še kreme in čistila za čiščenje obraza. 

V ta predal sem vključila vse izdelke, ki jih je potrebno porabiti. Velikokrat se namreč zgodi, da kupimo nov izdelek ker starega založimo oz. smo pozabili kam smo ga pospravili. 

Pri pospravljanju in zlaganju brisač nimam veliko za dodati. Vedno izberemo način, ki ustreza velikosti predala in želji uporabnika predala. Če vam zvijanje brisač in različni drugi načini povročajo stres, potem se raje odločite za klasičen način zlaganja.

Tudi sama sem v tem primeru uprabila klasičen način zlaganja. 

Spodnji predal - POTEM
Leva stenska omarica - POTEM

Desna stenska omarica mi je vzela največ časa. Je namreč največkrat v uporabi, zato je bilo potrebno narediti prostor pregleden in vključiti stvari, ki se uporabljajo na vsakdanji ravni. 

Na zgornji polici so izdelki, ki se uporabljajo vsaj 2-3x na teden. Na srednji in spodnji polici pa so izdelki, ki se uporabljajo vsak dan. Razporejeni so glede na vrstni red uporabe.

V levi stenski omari sem naredila prostor za shranjevanje. Gre se za sončne kreme, ki trenutno niso v uporabi ter vse izdelke, ki so kupljeni na zalogo. 

Na spodnji polici pa so shranjene potovalne torbice.

Desna stenska omarica - POTEM

Nad končnim izdelkom in funkcionalnostjo sem bila navdušena. Tako jaz kot tudi uporabnica kopalnice. Hvala za zaupanje in dovoljenje za objavo slik na spletni strani.

Vam pa hvala za obisk na moji spletni strani.

Si pišemo, rišemo in beremo. 😊

Tjaša