Tedenski idejnik

DEKORACIJA – KOLIKO, KAM?

Pozdravljeni dragi organizatorji.

Praznični časi so popolni za nakupovanje dekoracije. Pri vsej zmedi današnjega časa se mi je zgodilo, da so se stvari samo nabirale in pred nekaj dnevi sem se odločila da je dovolj. Prvič sem odstranila vso dekoracijo iz polic in omaric. Ker nimam velikega stanovanja sem bila zgrožena nad kupom, ki se je ustvaril na mizi. Poglejte spodaj:

Veliko kajne? 

V stanovanju imam 3 okenjske police, 4 police v obliki kock, 1 veliko polico, omarico pod televizijo, malo mizo pred sedežno garnituro in jedilno mizo. V prvem koraku sem najprej vse temeljito prebrisala z mokro krpo. Vedno do sedaj sem prah brisala tako da sem dvigovala vsako stvar posebej in je bilo kar zamudno in definitvno ne tako temeljito kot s tem načinom. Glede na moje alergije bi lahko rekla da se zdaj lažje diha 😊

Ko sem pogledala mizo z vso dekoracijo sem se vprašala Koliko je dovolj – preveč – premalo dekoracije? Odgovorila sem si s: Kam boš vse skupaj postavila? Ko boš imela to urejeno boš ugotovila ali je dovolj – preveč – premalo. 

Pa sem začela. Rože sem dala bližje oknom, da dobijo zadostno količino svetlobe. Poleg sem postavila lanterne in svečke. Na kuhinjsko okenjsko polico sem umestila tudi božične prtičke. V teh prazničnih časih je vsaj v enem kotu prostora potrebno imeti nekaj z božičnim motivom – imam prav? 😊

Božični pridih sem tako uporabila še pri polici nad sedežno garnituro, na omarici pod televizijo in na jedilni mizi. Poglejte spodaj na kakšen način:

Količinsko imam raje manj dekoracije in lepo razvrščeno. Čeprav na prvi sliki zgleda res veliko dekoracije, pa sem na koncu s prostora umaknila 3 vaze, svečke v obliki metulja in umetne rože. Vse to bo počakalo do spomladanske dekoracije 😊.

Pred nekaj dnevi sem prejela tudi super božično darilo (od mene za mene 😊) – žepne knjige s knjigarne Felix. Všeč so mi ker so vse enake velikosti in poleg dobre vsebine, tudi lepo izgledajo v prostoru. Poleg sem postavila Eifflov stolp – spomin s Pariza (oh potovanja…).

Zakaj sem se sploh odločila za preureditev dekoracije v stanovanju? Ker se je že počasi začelo kopičenje in postavljanje stvari eno na drugo. Kljub temu, da sem vključila v prostor še več stvari kot prej (nekaj sem jih imela na shranjevanju), prostor zdaj izgleda bolj čisto in organizirano. 

Nekaj stvari pa sem seveda dodala tudi na novoletno smreko. Tudi dodatke, ki sem jih izdelala sama (glej: rožice – kupljeno in mašnico – izdelala sama 😊):

Odgovor na Koliko je odvisno od posameznika. Sama bi rekla da je dovolj takrat, ko pogledaš po prostoru in je prisoten občutek zadovoljstva in sreče. Meje pa si postavite sami s tem Kam boste dekoracijo postavili in si s tem polepšali prostor.

Včasih je potrebno vse odstraniti, da lahko vidimo lepoto prostora v katerem živimo. Z dekoracijo pa v prostor umestimo del sebe – osebe, ki živi v tem stanovanju.  

Hvala za obisk na moji spletni strani. Si pišemo, rišemo in beremo. 😊

Tjaša