Tedenski idejnik

DELO OD DOMA – KREATIVNI KOTIČEK

Pozdravljeni dragi organizatorji.

Že pred časom sem pisala o idejah za organizacijo prostora za opravljanje dela od doma. Danes pa sem se odločila, da vam pokažem svoj kreativni prostor, ki je hkrati tudi vir mojih idej za objave na www.organizatorka.si 😊.

V stanovanju imam dve mizi. Ena je striktno službena, druga pa je bolj kreativna in namenjena iskanju novih idej. Obe se nahajata v dnevni sobi, ker drugje ni več prostora (da sploh ne omenim kolikokrat je bila ta miza že prestavljena, joj 😊). Mislim pa, da je končno našla svoj prostor in namen. 

Pri urejanju mize sem želela vključiti komponente, ki mi dajo inspiracijo za iskanje najboljših idej in rešitev ko pišem svoje objave. Moja najljubša barva je roza, kar pomeni da je vsaj 5 komponent na mizi roza barve. Če se boste odločiti za organizacijo mize za katero ustvarjate, vam priporočam ravno to – izberite si komponente svojih najljubših barv, saj vam le-te dajo motivacijo in inspiracijo za ustvarjanje. Druga pomembna komponenta je sveža rastlina oz. roža v lončku. Meni zelo pomembna komponenta – je pa pomembno, da ne pozabimo nanjo. Meni se je namreč že zgodilo, da sem imela zelo lepo orhidejo na robu mize, ki pa se je tako posušila, da so ostale samo še rjave palčke 😀. Svoje posušene rožice potem pošljem v reševanje moji mami, ki ji je uspelo rešiti bogo orhidejo. Torej, kar želim povedati je, da poskrbite za svoje rastline – redno zalivanje in opazovanje sprememb, saj vam rastline same povedo ko jim kaj ni všeč. 

Za označevanje pletenih škatel uporabljam označevalke, ki jih sama ustvarim iz sponk oz. ščipalk in kartona. Spodaj primer kako imam shranjene, da se mi ne porazgubijo po predalu. V majhne škatlice lahko pospravite tudi sponke oz. ves manjši pisarniški material.

V predalih imam shranjene zvezke in rokovnik. Poleg pa imam plastično škatlo, ki je bila kupljena z namenom, da jo uporabim v hladilniku. 

Še sreča, da sem kupila dve škatli 😊, saj sem, kot lahko vidite spodaj, prvo uporabila za večji pisarniški material

Vse majhne listke, kuverte, letake pa imam pospravljene v lesenem predalniku za računalnikom. 

Kaj je najbolj pomembno pri organizaciji kreativnega prostora, ki hkrati prestavlja delovni prostor za delo od doma?

Da je narejen po vaših željah. Da vsebuje komponente, ki so vam všeč in vas pomirjajo in vam dajejo inspiracijo za novo ideje. Tudi slike oseb, dogodkov ali slike iz potovanj so tiste, ki nam dajo pozitiven zagon za ustvarjanje in so več kot primerne, da jih imamo vključene v našo kreativno mizo.

Play Video

Tako kot tudi v službi, porabimo za svoje “projekte za dušo” veliko časa. Poskrbimo, da nam prostor za katerim ustvarjamo že sam od sebe priskrbi ideje, s katerimi lahko pomagamo drugim. In pa tudi sebi 😊

Ali imate tudi vi doma svoj prostor za ustvarjanje? Delite svoje kotičke z mano

Hvala za obisk na moji spletni strani. Si pišemo, rišemo in beremo. 😊

Tjaša