Projekti organizacije doma

#4 NOVO STANOVANJE – PRAZNA OMARA

Pozdravljeni dragi organizatorji!

Ni lepšega občutka kot organiziranje prazne omare 😊. Ko kupimo nov kos pohištva je nekaj najboljšega, ko lahko začnemo od začetka in ne spreminjamo že spisane zgodbe. Še preden so se ukrepi spet zaostrili, sem imela priložnost urediti oz. spisati novo zgodbo. Za organizacijo omare sem porabila malo več kot 1 uro.

Spodaj slike začetnega stanja:

 

Leva stran omare
Desna stran omare

V prvem koraku sem na desni strani omare spustila polico za približno 10 cm nižje. S tem sem vizualno izenačila prostor v omari. Sledilo je pregledovanje in zlaganje ter obešanje oblačil.

 

 

Ker v sobi ni nobenega predalnika, sem se odločila, da spodnje perilo in nogavice umestim v leseno košaro. 

 

Sama sem oblikovala označevalki in jih s ščipalko zataknila na leseno košaro. Tak način je najboljši pri pletenih košarah, medtem ko pri plastičnih lahko uporabimo nalepke. 

Ker količina oblačil ni bila velika sem v omaro vključila tako zimska kot tudi poletna oblačila. Najprej sem uredila desno stran omare, kamor sem vključila (z leve proti desni):

– Dolge hlače

– Debele pletene zimske puloverje

– Košaro s spodnjim perilom in nogavicami

Na obešalnike pa sem obesila puloverje in jih razvrstila po barvni lestvici.

 

Sledila je še leva stran omare. V spodnji del sem umestila športne pripomočke, ki so zaradi zadostne količine prostora lahko ostali v omari. 

Na prvi dve polici sem umestila oblačila za doma. Tretja pa vsebuje kratke hlače, majice brez rokavov, top majice in športne majice ter športne pajkice. Spodaj desno pa so obešene prehodne jakne in zimske bunde. 

Največji izziv organizacije opisane omare je bil, da sem si morala že v začetku sestaviti vizijo izgleda omare. Po navadi se namreč zgodba sproti sestavlja in je odvisna tudi od predhodne postavitve. Ustvariti nekaj novega in svežega je pa nekaj neverjetnega in sem res vesela za to priložnost. Hvala za zaupanje in dovoljenje za objavo slik na spletni strani.

Spodaj pa še primerjava prej in potem. Razlika je seveda očitna, le da v tem primeru prikazuje začetek nečesa novega – novo stanovanje – organizirana omara 😊.

Hvala za obisk na moji spletni strani. Si pišemo, rišemo in beremo. 😊

Tjaša