Tedenski idejnik

ZAŠČITNE MASKE

Pozdravljeni dragi organizatorji.

Zaščitne maske uporabljamo za preprečevanje širjenja virusa. To je stavek, ki smo ga v zadnjem letu res velikokrat slišali 😊. Sama pa jih uporabljam tudi za drugačen namen. In sicer je tudi pri organizaciji omar in drugih prostorov v našem domu uporaba zaščitne maske zelo priporočljiva. Predvsem v omarah se zadržuje veliko prašnih delcev, pršic in vlaken, ki lahko zelo negativno vplivajo na naše počutje. Če imate pa še alergijo na prah, je pa lahko proces organizacije omar in predalov zelo naporen. Ker imam tudi sama probleme zaradi alergij, sem ugotovila, da me maske zaščitijo tudi pred prahom in je zato delo veliko lažje.

Pri iskanju maske, ki je uspešna pri zaščiti in pa tudi vizualno privlačna sem se srečala s podjetjem Outline. Podjetje vodita Anže in Monika v sodelovanju z mladimi umetniki. Na Instagramu jima sledim že od njunega začetka, saj me je prepričala njuna zgodba in ideja za katero stojita. Outline je namreč znamka majic, platnenih vrečk in različnih dodatkov med katerimi so tudi zaščitne maske. Vsi izdelki nosijo ilustracije mladih, ambicioznih in nadobudnih umetnikov.

Prepričalo me je tudi dejstvo, da so maske pralne z res lepimi ilustracijami. Sama sem si izbrala spodnji, na njuni spletni strani pa je izbira še večja.

Ker sta se maski pridružili mojim “starim” maskam sem se odločila, da je zadnji čas da naredim kotiček za shranjevanje mask. Pa tudi zato, ker si tako lepi maski res zaslužita, da ju hranim boljše kot vse ostale do sedaj 😊.

1. način za shranjevanje:

V zadnjem času sem velika ljubiteljica betonskih izdelkov. Pobrskala sem po hiši in (niti nevem od kdaj, niti od kje je prišel k hiši), sem našla betonski strešnik. Zdel se mi je res super in sem se odločila, da ga uporabim za shranjevanje mask.

– Najprej sem ga temeljito umila in posušila

– V TEDI-ju sem kupila belo, roza in zeleno akrilno barvo

– Prav tako sem v TEDI-ju kupila bele lesene ščipalke (po domače: “klinčki”, “zapanavčki” 😊)

– 8 lesenih ščipalk sem s sekundnim lepilom zalepila na betonski strešnik, z barvami pa sem okrasila in označila mesta za odlaganje mask

Spodaj končen izdelek:

Betonski strešnik oz. naš nov shranjevalnik mask, lahko postavimo ob steno ali pa obesimo na steno (moramo pa paziti, ker je zelo težak). Sama ga bom imela postavljenega ob steno. Spodnji del, kjer so umazane maske pa lahko odstranimo in stresemo v koš za umazano perilo ali pa kar direktno v pralni stroj. 

2. način za shranjevanje:

Na enak način kot smo naredili pri betonskem strešniku, lahko okrasimo tudi leseno desko. Lahko je večja, manjša, krajša, daljša – odvisno od prostora, kamor jo želimo obesiti. Sama sem uporabila manjšo in jo okrasila bolj primerno za otroške maske. Ker je lažja kot betonski strešnih se lahko tudi obesi na vrvico.

Končen izdelek:

Na tak način lahko uporabimo veliko izdelkov. Lahko lesene ščipalke nalepimo tudi na lesen zabojnik in ga uporabljamo poleg vseh funkcionalnosti, ki jih ima ta izdelek, tudi za shranjevanje zaščitnih mask 😊.

Najboljši način za shranjevanje mask med uporabo (torej v torbah, avtih, žepih ipd.), pa je uporaba enostavne plastične škatle. Če imamo možnost lahko na njo napišemo tudi svoje ime in kaj vsebuje.

Če nimamo škatle, pa se jih lahko pospravi tudi v plastično vrečko z zapiralko. 

Vesela sem, da sem končno našla način ki bo poskrbel da bodo maske na enem mestu. Upam da ste tudi vi dobili navdih in idejo za projekt, ki ga lahko realizirate sami. Če so zaščitne maske postale del našega vsakdana, naj imajo vsaj svoje mesto v stanovanju, kajne? 😊

😀 Pa še ena super novica!! Na spletni strani Outline imate s kodo ORGANIZATORKA15 👉 15% popusta ob nakupu pralnih mask! 😀 

‼️ Popust lahko koristite od sobote 14.11.2020 do srede 18.11.2020. ‼️

Veselo nakupovanje vam želim in hvala za obisk na moji spletni strani.

Si pišemo, rišemo in beremo.

Tjaša