Projekti organizacije doma

#3 – UREDITEV OMARE V SPALNICI

Pozdravljeni dragi organizatorji.

Spisala sem še eno lepo zgodbo pri prijazni družini z majhnim otročkom, kjer je tudi fantek sam pridno sodeloval pri urejanju omare 😉. Ko se svetu pridruži to majhno bitjece je logično, da omara definitivno ne bo na prvem mestu. Z veseljem sem se tako odzvala povabilu za ureditev. Spodaj sem spisala korake in rezultat po 4 urnem urejanju.

Stanje pred urejanjem:

 

Desni del omare
Zgornji levi kot omare
Spodnji levi kot omare

V prvem koraku sem tako kot ponavadi izpraznila vse dele omare. Ker sem urejala skrajni desni in pa skrajni levi kot omare, je bilo potrebno najprej pregledati vsa oblačila. Skupaj z lastnico omare sva naredili selekcijo oblačil. Cilj je bil, da se v omari ohrani čimveč poletnih oblačil (ker ni tranzitne sezonske omare) ter vključi zimske bunde in plašče. 

Posvetila sem se naprej levemu delu omare. V zgornji levi del omare sem se odločila, da zložim debele zimske puloverje. Zloženi so glede na uporabnost. V spodnji levi del omare pa sem obesila oblačila glede na tip oblačila in uporabnost (iz leve proti desni):

– Zimske bunde in plašči

– Prehodni plašči, parke, kratke jakne in brezrokavnik

– Tanke pletene jopice

– Tanke srajice, ki jih zaradi materiala ni bilo mogoče zložiti

Zaradi oblike omare, sem se odločila za zgoraj omenjeno kategorizacijo. S tem sem namreč poskrbela, da bo lastnica lahko vedno vedela kaj ima v skritem delu omare. 

Zgornji levi kot omare - prej in potem
Spodnji levi kot omare - prej in potem

V nadaljevanju sem se lotila desnega dela omare. Polic nisem prilagajala, ker ni bilo potrebe. Zaradi globokih polic, sem vsa poletna oblačila, ki jih je bilo mogoče zložiti vključila v zadnji del omare. Ker poletna oblačila zavzamejo manj prostora, mi je uspelo ohraniti še nekaj praznih polic v zadnjem delu omare. Desni del sem uredila (od zgoraj navzdol):

– Zimski šali, ki so zloženi glede na uporabnost (v zadnjem delu je še prostor in možnost za vključitev novih oblačil)

– Majice brez rokavov, majice s kratkimi rokavi in tanke srajice brez rokavov, ki jih je bilo mogoče zložiti

– Tretja polica je v celoti namenjena dolgim hlačam in pajkicam

– Srajice z dolgimi rokavi, majice z dolgimi rokavi in tanki puloverji

– Predzadnja in zadnja polica pa sta namenjeni športnim oblačilom in oblačilom za doma (športne majice sem zložila v plastično škatlo, da se lažje vidi vsebina)

Desni del omare - prej in potem

Pri vseh policah je poskrbljeno, da so oblačila med seboj povezana (poletna oblačila, ki jih lahko nosimo tudi pozimi in pa ločeno oblačila, ki jih lahko nosimo samo pozimi).

S preprostimi načini zlaganja sem poskrbela za boljšo preglednost in organizacijo omare. Zahvalila bi se za zaupanje in dovoljenje za objavljanje slik na spletni strani 😊.

Hvala za obisk na moji spletni strani. Si pišemo, rišemo in beremo. 😊

Tjaša