Projekti organizacije doma

#2 – PREDALNIK V KOPALNICI

Pozdravljeni dragi organizatorji.

Zaradi nastale situacije nisem imela možnosti obiskati in urediti vaših omar in/ali predalnikov 😊, zato sem se odločila da pospravim in organiziram svoj predalnik v kopalnici.

Predalnik je bil kupljen 2 leti nazaj v Ikei in je sestavljen iz 2 predalov. Najbolj mi je všeč prostornost predalov, ki pa jih je potrebno prav zaradi tega bolj natančno organizirati. Predalnik je vključeval tudi razdelilnike, ki sem jih vedno vse vključila v organizacijo. Pri današnji organizaciji sem uporabila samo enega. 

Začetno stanje:

Zgornji predal
Spodnji predal

Kot sem že večkrat napisala, je najprej potrebno vse izprazniti. S tem dobimo občutek o prostoru s katerim razpolagamo in si lahko začrtamo sistem organizacije izdelkov. Ker predale gledamo od zgoraj navzdol, lahko uporabimo zaprte košarice. Pred zaprtjem trgovin sem hitro skočila po nakupih in si naredila zalogo košaric 👇.

Kar mi je povzročalo največji nered so bila zdravila. Nikakor jih nisem znala organizirati. Že od vselitve so bila pospravljena v potovalni torbici, zato sem jih pred vsakim potovanjem stresla po celotnem predalu in potem po koncu potovanja pospravila nazaj – vem, zelo neorganizirano.. in človeško 😃. 

Za začetek sem si pripravila košarico, ki ustreza meram predala, vodoodporni flomaster in Ikea vrečke za shranjevanje hrane.

Sledilo je razvrščanje in pregled vseh zdravil. Tiste, ki niso imele škatle so dobile prostor v vrečki. Na vrečko sem napisala imena vseh zdravil, ki so notri. 

Pregledala sem tudi ostala zdravila in jih ustrezno umestila v novo škatlo za shranjevanje zdravil. 

Nad rezultatom sem navdušena 👇.

Kakor sem že omenila zgoraj, sem v to organizacijo vključila samo en razdelilnik predala. Z izključitvijo ostalih pa sem pridobila nekaj centimetrov, ki so mi v nadaljevanju prišli še zelo prav. Zanimiv način shranjevanja sem našla za gobice, ki se uporabljajo pri nanosu pudra.  Vse elastike za lase pa sem imela že prej ovite okrog šampona, ki ga ne uporabljam in sem jih le estetsko uredila.

Največji korak sem naredila z izločitvijo vseh izdelkov, ki jih ne uporabljam. Nekatere sem vrgla v smeti, za druge sem uredila prostor v omari za shranjevanje. V primeru, da jih v naslednjih 2 mesecih ne uporabim, jih vržem v smeti.

V zgornji predal sem zložila tudi manjše brisače za brisanje rok in velike brisače za obraz. 

Manjše brisače za roke sem zložila na kvadrat, za vse ostale pa sem uporabila način “zvijanja”. S tem sem pridobila več prostora. Ker imam samo dve veliki brisači, sem ju zložila na pravokotnik in postavila na rob. Poleg sem zložila košarico z vsemi izdelki, ki so bili previsoki za prvi predal a so še vedno v vsakodnevni uporabi. Košarica tudi poskrbi, da brisače ne zdrsnejo.

S tem sem zaključila urejanje predala. Navdušena sem nad izgledom in funkcionalnostjo, ki sem jo usvarila z vključitvijo košaric. Koliko časa pa bo predal ostal urejen, pa vam sporočim v kratkem. 

Hvala za obisk na moji spletni strani. Si pišemo, rišemo in beremo. 😊

Tjaša