Projekti organizacije doma

#1 – OMARA V SPALNICI

Pozdravljeni dragi organizatorji.

Občutek ko nekomu urediš in organiziraš omaro je neprecenljiv. Na deževno nedeljo sem imela popolno priložnost, da se odpravim na teren. Želja je bila, da se pospravi in organizira omara v spalnici. Poleg tega pa tudi, da je vizualno lepo in pa tudi funkcionalno za vsakdanjo uporabo. Omaro v spalnici sem urejala 3 ure. Na koncu smo bili vsi udeleženci zelo zadovoljni z rezultatom 😊.

Spodaj slika prvotnega stanja:

Sledila sem korakom iz članka Jesensko čiščenje omare, ki pa sem jih v praksi prilagodila željam. Cilj urejanja je bil:

– Izločitev poletnih oblačil

– Pregled zimskih oblačil in izločitev tistih, ki se ne bodo več nosila

– Vsesplošna organizacija oblačil

V prvem koraku je bilo potrebno izprazniti celotno omaro. Čeprav mogoče na prvi sliki ne izgleda veliko oblačil, je bila slika vseh oblačil na kupu precej drugačna 😊

V nadaljevanju sem se lotila razvrščanja, obešanja in zlaganja. 

Ker je bilo veliko majic brez rokavov, sem jih zložila v škatlo (začasno sem vzela škatlo za čevlje). Ker je bilo veliko majic, je bilo v tem primeru bolj logično da se majice zvije in postavi pokončno. 👉

Pazite! Tak način ravnanja lahko zmečka oblačila. Primeren način je le v primeru, če jih uporabljate kot spodnje majice.

Ko sem imela vsa oblačila zložena in razvrščena, sem naredila vizualni pregled omare. 

Urejanje sem začela z leve proti desni. Ker so zimska oblačila debelejša, sem se odločila, da jih bom umestila v prvi del omare na police. S tem sem razbremenila del omare za obešanje oblačil. 

Pri obešenih oblačilih smo naredili samo pregled in izločitev poletnih oblek ter ureditev po barvni lestvici. 

Spodaj pa sem dodala še kopalni plašč, ki bi v ostalih delih omare zasedel preveč prostora.

Pri delu s policami sem se odločila za odstranitev spodnje police. S tem se pridobila večji spodnji razmak, kamor sem v nadaljevanju vključila športne puloverje in jopice. Na zgornji dve polici sem zložila tanjše puloverje, ki sem jih razdelila glede na uporabnost in barvno lestvico. Na polici nižje so majice z dolgimi in kratkimi rokavi, sledijo majice brez rokavov in kavbojke. Kavbojke sem zložila na klasičen način z dodanim pregibom, da zasedejo manj prostora. 

Drugi del omare se je začel z delom za obešanje oblačil, ki pa ga je bilo zaradi tehnične postavitve težko kakorkoli spremeniti. Oblačila sem tako uredila samo po barvni lestvici.

V zadnji zgornji desni del omare sem umestila ostanek pletenin – jopice. Prostora za obešanje jopic ni bilo, zato sem se odločila da jih zložim in s tem pridobim prostor pri delu za obešanje. Pod pletenine sem na police zložila športne majice in športne pajkice (na enak način kot kavbojke).

Zadnji spodnji del omare pa sem namenila oblačilom za doma in spalnim srajcam. 

S preprostimi načini zlaganja in z majhnimi tehničnimi spremembami omare, smo poskrbeli za urejen izgled in funkcionalnost. Rezultat celotnega urejanja omare ste lahko videli že na začetku članka 😊. Za boljšo primerjavo pa še enkrat slika spodaj:

Rada bi se zahvalila za zaupanje pri urejanju omare in dovoljenje za objavljanje slik na spletni strani.

Hvala za obisk na moji spletni strani. Si pišemo, rišemo in beremo. 😊

Tjaša